mandag, mars 19, 2007

Blomstring og værvarsling.

For to blogger siden stod det at våren var tidlig i år. Ikke før ordene var skrevet og lagt ut på nettet, var det som vinteren følte seg støtt av det som var sagt, og slo til med et skikkelig surt og kaldt vær. For vårt vedkommende førte det bare til at vi måtte tåle kalde neser med den karakteristiske dråpen hengende under tippen litt lenger. For de som driver med alle slags form for varslinger derimot, stilte det seg helt annerledes. De som varsler blomstring av forskjellig typer trær, hadde desverre stolt litt for mye på tekonologi. Dataene viste blant annet at det ville bli tidlig kirsebærblomstring. Denne type blomstring er en stor årlig begivenhet i Japan. Da arrangeres det utflukter til steder der nevnte blomster kan nytes i all sin prakt. Til sånne utflukter trengs det transport, mat osv. Dette må i en del tilfeller bestilles i god tid i forveien. Det er med andre ord snakk om big business. Mange hadde da også foretatt slike bestillinger, da byrået som står for nevnte varslinger meldte at den plutselige inntrufne kaldværsperioden gjorde at kirsebærblomstene ikke ville titte ut av knoppene sine så tidlig som først forventet. Det ble skikkelig sirkus og stor sak på nyhetene. De stakkarene som hadde bommet i sine kalkulasjoner, måtte slikke støvet og be aller ydmykst om tilgivelse foran nådeløse fjersynskameraer. Egentlig burde det lære alle parter litt ydmykhet, ikke bare de som varslet feil, men også de som har valgt å basere sitt levebrød på noe som er avhengig av været. Jeg trodde at mange tidsaldres erfaring hadde lært menneskeheten at naturen er forholdsvis uforutsigbar. Mon det ikke var et lite Babels tårn som veltet overende. 1-0 til skaperverket over menneskelig teknologi og hovmot.



Mens vi venter på at kirsebærblomstene skal folde seg ut i all sin herlighet, får vi nyte to andre representanter for blomsterriket, kamelia(øverst) og plommeblomst(nederst).




1 Comments:

Blogger Rebekka said...

Ja, uff av meg så kaldt det har vært i det siste! Men nå MÅ jo våren komme snart!! Så kan vi bare håpe på fin kirsebærblomstring i påska! Det hadde vært no :)

6:25 a.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home