søndag, april 01, 2007

Mat til hjemløse

23.januar i år skrev vi en blogg om de hjemløse i Japan(se denne for bakgrunnsinformasjon). Lenge har det vært et ønske, særlig fra Dagnys side, å kunne gjøre noe for å gi litt mer lys over livet for disse som så til de grader er falt utenfor samfunnet . Det ble tatt opp i menighetsråd og kvinneforening uten at vi kom fram til noe utover pratestadiet. Vi snakket mye om hva vi kunne gjøre og hvordan. Noen nevnte det å invitere til et varmt måltid i kirka en gang i uka, mens andre foreslo eventuelt å lage suppe og besøke dem der de bodde. Men ingen ting konkret kom ut av det. Vi innså at det ikke var å enkelt for en liten menighet bare å sette i gang sånn uten videre helt for seg selv. Det ideelle hadde vært å gå sammen med andre grupper og menigheter. Så en dag, for noen måneder siden fikk vi nyss om at det hver søndag i regi av flere menigheter i området ble delt ut mat og drikke ved en av stasjonene et kvarters vei med bil fra der vi bor. Dagny gikk først alene for å ta det hele i øyensyn. Så fikk hun med seg et par, tre andre i menigheten. Etter et planleggingsmøte for et par uker siden ble så Mukonoso menighet med "formelt", med ansvar for matlaging og utdeling en gang i måneden i sommerhalvåret. Maten skulle bestå av risball med en form for pickles i og varm te.


Planlegging sist søndag

I dag stod så Mukonoso menighet for tur for første gang. Det ble kokt ris til 200 risballer på rundt 120 gram. Med fryd i blikket stod gammel som ung tett rundt et bord i kirka og pakket risballene inn i plastfolie. Med så mange ivrige med på laget gikk jobben unna i en fei. Det var moro å se at dette engasjerte. Så ble maten lagt i isoporkasser for å bli fraktet med bil til stedet der de skulle deles ut.


Produksjon av risballer

Utdelingen skulle begynne klokken fire, men allerede i god tid før var det lang kø foran bordet der mat og drikke var plassert. Det var beregnet et par risballer pr person. Det hele stod på en time. Det var ikke mange risballene tilbake da det ble pakket sammen klokken fem. Det varmet å se menigheten ta ansvar på denne måten. Det gir håp for fremtiden. Utdeling