søndag, juni 29, 2008

Tsuyu og grilling.

Det er regntid, eller tsuyu som den kalles her. Den begynner gjerne i begynnelsen av juni og varer til rundt midten av juli. Når man snakker om regntid, så ser man kanskje for seg enorme nedbørsmengder som renner ned uavlatelig fra begynnelse til slutt. Så er ikke tilfelle. Vi kan ha mange godværsdager i løpet av denne tiden, men været er mer uforutsigbart. Normalt har værvarslingen her til lands en høy treffprosent, men i regntida er det ikke alltid at spådommer og resultat stemmer så godt overens. Et annet trekk med denne perioden er en til tider ekstrem luftfuktighet. Temperaturen er behagelig, men noen ganger er det så klamt at selv det å skrive for hånd er nokså vrient. Håndbaken har en lei tendens til å klebe seg til papiret.
Når været er så uberegnelig er det vanskelig å arrangere aktiviteter utendørs. Det har vi fått erfare de siste ukene. Vi bygde en utegrill der vi brukte en del istykkerslått sement som bygningsstein. Den dagen vi skulle ta den i bruk, var det egentlig meldt en skikkelig rotbløyte. På morgenen den samme dagen så det da også ut til at de negative varslene skulle slå til. Men på ettermiddagen klarnet det såpass at vi kunne sitte ute og nyte grillmat uten å begymre oss for å bli våte. Men ikke mange timene etter at vi hadde pakket sammen, var himmelens sluser vidåpne igjen og regnet plasket ned i bøttevis. I går skulle vi nok en gang ha grilling, denne gangen med barneforeningen, Kids' Club. Værmeldingen var igjen noe negativ, men vi tok våre forholdsregler og spente opp en presenning som tok av for det som måtte komme av regndråper.
De som ser ut til å trives best i regntiden, er froskene som synger sine kvekkende elskovsserenader ute i rismarkene, og diverse planter som til vanlig krever rikelig med vann. Hortensiaen som vi har plantet ut i hagen som potteplanter, har vokst seg til store busker med nydelig blomster i rødt rosa og blått.
Utegrillen

Pipehatt med bamser som støtter

Grilling etter gudstjenesten

Grilling med Kids' Club

Hortensiaen i hagen vår