søndag, desember 09, 2007

Kjære tålmodige bloglesere!
Det har desverre vært heller dårlig med livstegn fra ekteparet Straume denne høsten. Det har sin forklaring. Arbeidet i menigheten har krevd så mye at overskuddet til å sette seg ned for å forfatte perler har vært på et lavmål. Tørken skyldes med andre ord ikke at vi har tenkt å legge ned bloggen, langt der i fra.

Basar
En av storsatsingene denne høsten var den årlige basaren. Skjønt å kalle det basar er kanskje litt misvisende sett fra en nordmanns ståsted. Her er verken salg av lodd på bok, årer, eller hva det enn måtte være av finurligheter en norsk basar kan varte opp med. Vårt arrangement ligner mer på en slags krysning mellom et loppemarked og ei julemesse. I tillegg til diverse artikler av nyere eller eldre årgang, varter vi også opp med diverse matvarer og en rikholdig kakedisk. Kaker og mat kan nytes på stedet i vår provisoriske kafeteria eller tas med hjem til glede for resten av familien.

Det kreves stor innsats for å tromme sammen til en basar, og vi er desverre ikke så mange til å dele på oppgavene. Vi er en liten menighet. Det hender at noen ymter frampå at vi kanskje burde droppe det hele, det er for mye strev. Men hvert år når det begynner å bli tynt med ark på kalenderen, bretter vi igjen opp skjorteermene, forener krefter og gjør et løft for å få til en basar som ble minst like god som den året før. SOS signalene fra en alltid slunken kirkekasse er for sterke til at de kan ignoreres.

Årets basar ble ikke så vellykket som fjorårets. I alle fall ikke med tanke på det økonomiske utbyttet. Vi hadde nok drevet litt for dårlig PR denne gangen. Men vi skal ikke klage. Det ble ikke så aller verst. Selv om den økonomiske siden er viktig , så er det noe annet som har enda større betydning. En basar gir gode muligheter til å presentere kirken og dens budskap til mennesker som aldri ellers ville sette sine bein innfor en kirkedør. Om vi lykkes med dette, er ikke godt å si. Slikt lar seg ikke måle i form av pengebeløp.

Håndlagede monsterlys til basaren.
Dagny ved kakedisken.

1 Comments:

Blogger ÅseSkiftun said...

Hei. Vi har visst vært totalt fraværende siste året.Har tenkt å ikke være fullt så fraværende lenger:)

12:25 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home