tirsdag, desember 25, 2007


Jul og sånt.


Nå er det jul igjen, og jula varer helt til påske, eller i alle fall til 13. juledag, hellige tre kongers dag. Slik er det kanskje hjemme i Norge. For de aller fleste japanere derimot, slettes alle spor etter jul etter den 25. desember. Fra da av er det nyttårsfeiring for alle pengene. Vi prøver å strekke den litt lenger i menigheten vi arbeider i . Vi har i alle fall treet stående til litt ut i det nye året.
Vi har vært litt opptatt av ikke å begynne jula for tidlig. Det er så fort gjort å brenne av høytiden før den egentlig begynner. Mange pynter juletrærne sine allerede før advent. Forretningsstanden er enda verre. De første tilløp til juleutstilling kom vi over allerede i begynnelsen av september, rett etter at vi var kommet tilbake fra sommerferie i Norge.
Dersom vi som kirke bykser i vei med julemarkeringen for tidlig mister vi det viktige budskapet som adventstiden har å meddele oss. Adventstiden er en forberedelsestid, ikke bare for julen, men for at vi skal kunne ta i mot Kristus når han en gang kommer igjen.


KONSERT
15 des. hadde vi en fin opplevelse. Kvinneforeningen i menigheten har lenge ønsket å bruke en del midler de har til rådighet til å avholde et arrangement som kan trekke andre enn de faste til kirken. Nå fikk de ønsket oppfylt. Hideo Kobori, en ung kristen pianist holdt konsert for oss. I tillegg til å servere musikk av svært høy kvalitet, fortalte han om seg selv og sin kristne tro. Vi skulle nok ha ønsket at det var kommet flere, men de som møtte opp fikk mye igjen for de 500 yen (25 n.kr.) de betalte i inngangspenger. Det ble et flott innslag i adventstiden.

Hideo Kobori signerer CD-er han har gitt ut.
BARNEFEST.
22. desember hadde vi julefest for Kids' Club, barneforeningen vår. Til tross for at regnet hadde strømmet ned siden tidlig på morgenen, kom det 19 unger og et par tre foreldre. Det må vi si oss fornøyd med. Vi kjørte et forholdsvis vanlig program, med en andaktsdel til å begynne med, og deretter hadde vi leker. Vi rundet det hele med av kaker og julegaveutdeling.
Fra julefesten i Kds' Club.
KIRKENS JULEFEST
23. desember ble en lang dag i kirken. Vi begynte med gudstjeneste om formiddagen, forsatte med felles lunsj, og avsluttet med fest på kvelden. Frammøtet til dette var heller ikke så stort som vi har hatt tidligere, men de som kom så ut til å trives.
Fra julefesten om kvelden 23. desember.