tirsdag, november 25, 2008

HØST, LØV, KULDE, BASAR HJEMLØSE OG VALUTA

Det er for lengst blitt høst. Et fyrverkeri av farger møter oss så snart vi stikker hodet ut av døra. Trærne er kledd i alle de tenkelige farger som denne årstiden kan by på. Det er lenge siden høstfargene har vært så vakre som i år.
Oktober var en mild og fin måned med gode norske sommertemperaturer.
November slo til med en forsmak på vinteren. En morgen viste gradestokken 0 grader. Det var bare å resignere. T-skjortene måtte ofres til fordel for varmere klesplagg, og støvet ble børstet av varmeovnene slik at de nok en gang kunne gi sitt bidrag i kampen mot sure kuldegrader. Nå har det riktignok vært dager igjen der det ikke har vært så verst, men sannheten lar seg ikke skjule, vinteren nærmer seg med stormskritt. Vinter, men normalt ikke snø. Men husene er konstruert for å takle sommervarmen, vinteren må man mestre på annet vis. Altså blir det en del fyring for kråkene. Det er endog de som sier at de foretrekker kulda om vinteren fremfor varmen om sommeren. Smak og behag.
I midten av oktober arrangerte vi noe vi kalte for ”matmonsmesse” i stedet for basar. Basar i Japan har ingen ting med utlodning å gjøre. Det er mer snakk om loppemarked. I år prøvde vi derfor å tone ned loppemarkedprofilen. Vi forandret navnet på arrangementet og fokuserte i stedet på servering og salg av mat og kaker. Det ble selvfølgelig også solgt vanlige gjenstander i tillegg til det spiselige. Det kom en god del folk, og stemningen så ut til å være god. Det økonomiske resultatet var absolutt akseptabelt.
Når det gjelder arbeidet blant de hjemløse har vi igjen begynt å servere varm suppe i tillegg til risboller. Ved nyttårstider skal det være en utdeling av klær til hver av de hjemløse. Vår menighet har fått i oppdrag å skaffe til veie skjerf.
Det blir strikket en god del og det vi ikke klarer å produsere selv, kjøper vi på billigbutikker.
Finanskrisa, det store spøkelset i media for tiden har rammet oss med fynd og klem. Kursen på japanske yen har bykset til værs, eller kanskje er det den norske krona som har rast nedover. Uansett, i og med at vi nå får lønna utbetalt i norske kroner, slår dette veldig negativt ut for vårt vedkommende. Aldri har vi sjekket valutakursene så mye noen gang. Utslagene kan være ganske store fra den ene dagen til den neste. Det hender at vi gambler og venter med å ta ut penger i håp om at kursen skal havne på et mer fordelaktig nivå. Vi er vel på sett og vis blitt valutaspekulanter og trives ikke nevneverdig med det.
Det blir altfor mye fokus på penger og egen økonomi.
Men det er ikke noe annet enn å vente å se, men det skal innrømmes at det er ulidelig spennende.
Eng med kosmosblomster tidlig i november
Høstprakt, Minoh, Osaka fylke

Høstprakt, Minoh, Osaka fylke

Høstprakt, Minoh, Osaka fylke

Høstprakt, Minoh, Osaka fylke

Utdeling av varm suppe til hjemløse

1 Comments:

Blogger Åse said...

Hei dere to!!! Nydelige høstbilder, men resten var ikke fullt så bra. Jammen er disse finans-greiene skumle saker!!!
Godt vi ikke LEVER av aksjeutbytte!! Ha ei god førjulstid der borte.Hilsen oss to "gamle i Kvinesdal"

10:44 a.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home