tirsdag, september 11, 2007

Tilbake på nettet.

Det har vært ferie. Dermed har bloggen ligget i dvalemodus i et par måneder. Nå er ferien over og vi tar fatt der vi logget av sist med nye krefter og forhåpentlig friskt mot.
Det var litt trøblete å komme inn på vår egen bloggkonto for å kunne skrive det jeg nå skriver. Normalt må vi logge oss inn med brukernavn og passord. Men dette syntes ikke å fungere. Der i mot kom det plutselig fram bare ved et tilfeldig tastetrykk. Det er ikke noe greitt når det er tilfeldighetene som rår.
Vi avsluttet før ferien med å snakke om været. Ferien vår ble også i stor grad preget av vær. Et dårlig et i så måte. De eneste som tilsynelatende trivdes med alt regnet og blåsten i Sør-Norge, var invasjonsstyrken fra Iberiahalvøya, de brune mordersneglene. Jeg hadde en razzia i hagen en kveld, og telte over 100 slimete brunsnegler på mindre en 1 kvarter. De havnet i saltvann og ble til jord etter hvert.
Vel tilbake på Mukonoso fikk vi virkelig oppleve kontraster. Dette også med tanke på været. I år har Japan opplevd den varmeste augustmåned i manns minne og den sterke heten har fortsatt til ut i denne måneden. Normalt har ikke varmen vært det vi har sendt ut våre veklager over, men i år har det vært et unntak. Dvs. det er ikke bare varmen i og for seg, men dette at alt som heter airconditionanlegg stilles på fullt og gjør det "iskaldt" innendørs. Det er ikke noe trivelig å reise med tog på denne tiden. Kontrasten mellom ute og innelufta er veldig stor. Når vi kommer inn på togene slår kulda i mot oss, og når vi går ut igjen får vi nesten varmesjokk.
De siste to dagene har det vært bedre. Gradestokken viser litt over 30 grader og luftfuktigheten har antatt et mer anstedig nivå. Nattetemperaturen er det også mulig å "komme på talefot med". Det er godt at en slipper å renne av svette som en dyvåt svamp hele døgnet i gjennom.

Vi får se hva forsettelsen bringer.

God ettersommer, eller kanskje høst!

1 Comments:

Blogger øystein/ åse said...

I nOrge har vi nå fint høstvær og jeg håper det holder over helgen. Vi skal på tur til Midt-Troms å treffe Evje-folk; Per Erling m.frue og datter+ Vigdis. Det blir spennende.Jeg (åse) har aldri vært i nord norge før.
Ha det bra begge to. Det er veldig moro å lese hvordan dere har det. Vi har ikke sett mordersnegler i kilebygda enda, men de finnes på Herre.De er ikke snåle.

1:04 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home